Ima takvih žena

Strong Women Don't Have 'Attitudes' — We Have STANDARDS | Confident women  quotes, Powerful women quotes, Strong women quotes
Ima takvih muškaraca.

Koji ti pridrže kaput dok se oblačiš. Koji ti pruže ruku dok se spuštaš niz stepenice. Koji ti sklone kosu sa jedne strane vrata, i drže te čvrsto u zagrljaju. A zagrljaj traje i traje, i čini ti se ništa lepše od tog osećaja na ovom svetu nema.

Ima tih muškaraca.

Koji će doći u pola noći na tvoj plačni poziv. Na tvoje ok. Na tvoje sve je u redu. Jer osećaju. I prosto znaju. Da nije. Makar bili u Londonu. Ili negde preko okeana. Stvoriće se prosto ispred tebe, u trenuku kad ih najviše trebaš a najmanje očekuješ. I osmeh će ti prekriti lice. I biće sunce. I znaćeš da si ti ta zbog koje je sve to učinio. I bićeš presrećna zbog toga.

Ima takvih muškaraca.

Koji će ti odmah odgovoriti na poruku. Koji te neće ispaliti u minut do susreta. Koji će te čekati ispred zgrade, sve dok ne budeš spremna. Pet minuta, pedeset minuta, čitavu večnost. A napolju će se smenjivati proleća i leta, jeseni i zime, ali njima neće dosaditi čekanje. I nećeš im nikad dosaditi ti. Takva kakva jesi.

Ima tih muškaraca.

U čijem ćeš stanu slušati Elu i Luisa, i pevušiti tiho: Isn't This A Lovely Day, dok on priprema laganu večeru, a napolju se nebo sivi i kiša neprestano pada.

Ali zašto ja da ti pričam...Znaš i sama... Ima takvih muškaraca.

Odanih, požrtvovanih, kulturnih. Kojima ćeš ti uvek biti na prvom mestu. Tvoja sreća i tvoj osmeh. Koji će drugu ženu pogledati ali samo da bi prokomentarisali posle da bi ta haljina na toj nekoj drugoj što je prošla, lepše stajala tebi. I znaćeš da je to istina, po svom odrazu u njegovim očima.

Biće uz tebe kada je teško. Biće uz tebe kada je lepo. Činiće sve da ti nikada ne bude teško. I činiće sve da ti bude lepo.

Da, draga, ima takvih muškaraca.

Strpljivih, vernih, sa manirima o kojima si oduvek sanjala i  maštala. Bez ružnih reči na usnama, bez pogrdnih imena, vređanja, podizanja šake i lupanja iste o sto. Koji će te čuvati kao devojčicu. Uz koje ćeš biti prava princeza. A taj neki tvoj princ na belom konju. I ostaće vam samo da živite zauvek srećno do kraja života...

Ali...

Znam draga, ne govori... Ima tih muškaraca.

Ali tebi su takvi zabavni jedno vreme. Dok je sve novo. I zanimljivo. I nepredvidivo. A onda jednog dana samo počne da te guši sve to. Večere pod zvezdama, ples u podne, dok pravite nedeljni ručak. Nežni dodir i šapat, i razumevanje. Prokleto razumevanje za sve. I mrzećeš taj svet koji ti je on stvorio. Svet koji se vrti oko tebe, za tebe. Svet u kome ti kažeš dođi a on dođe, ili te oseti samo i već je tu. Kao podrška. Kao rešenje. Kao ljubav.

Otimaćeš mu kaput iz ruke kad krenete iz restorana, sve češće izmicati svoju ruku iz njegove dok šetate gradom... I spuštate se niz stepenice. Vrteće ti se u glavi od toliko stepenica i tvojih visokih potpetica, ali ćeš ruku uvući u džep svog kaputa... I truditi se da ostaneš na nogama.

Znam, dušo, znam. Ponekad te brine sve to. Jer takvog si sanjala, u glavi od detinjstva pravila, krojila, i takav je ispred tebe...

A ti...Misliš da si nezahvalna, i odvratna i zla, i nepristojna, i trudiš se da održiš sliku i idilu, ali te u grudima guši i ne možeš do daha... I onda, dok kiša pada nad gradom, i napolju je skoro novembarski dan, iako je po kalendaru maj, zavučena u kupatilu njegovog stana, dok on pravi nešto za klopu i sipa vam piće, a Ela i Luis pevaju Dream A Little Dream Of Me... kidaćeš svoju dušu i misli, i suze će teći, i želećeš samo u tom trenutku da si u svom domu, sama i da je sve ovo samo ružan san...

Jer on je divan. I savršen. I tvoj. I pravi dokaz da ima tih muškaraca.

Ali zaboravljaš draga moja... Da ima i takvih žena. Poput tebe, poput nas.

Koje vole svoju slobodu. I misli. I svoje ja. Kojima prija pažnja. Ali ne previše nje. Koje vole manire, ali ne i okvire. Kojima ponekad, o da, samo ponekad treba topla kupka samo za njih. Dok se sa radija čuje nekakav rok koje su slušale dok su bile tinejdžerke. Kojima treba kafa sa prijateljima, vikend bez njega, nedeljni ručak koji neće praviti. Koje vole tradiciju, ali je i krše. I sebi prilagođavaju.

Da, ima tih žena. Jakih. Svojih. Bučnih. Tihih. Koje rade šta im se radi, a ne šta im se kaže. Koje vole večere pod zvezdama, ali i da odlete do tih zvezda... Pa da se od gore smeju svima ostalima...Koje će u ogromnoj suknji od tila prošetati gradom, iako imaju godina koliko imaju. Koje će vezati konjski rep, uviti lokne, ošišati se na ćelavo ili obojiti kosu u pink. Koje će se smejati kada im je do smeha, a plakati kada su tužne.

Ima takvih žena. I zato ne plači ako se ponekad ne podudare sa tim - takvim muškarcima. Stavi osmeh na lice i uživaj u svom životu, kao i do sad... On je napravio svet za tebe... Na tebi je hoćeš li se uklopiti, ili taj svet zajedno sa njim promeniti, ili ga napustiti...

Jer ima takvih žena. A bez njih bi ovaj svet bio pust.


Коментари

  1. Prelepo...Svet je divan što smo različiti...A i divan kad upoznaš nekog kao ti koja je i svoja a i naša...😘💜❤💖💞💕💖A mi žene...lude glave...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови